top of page

Coaching

Coaching, mint +oldási lehetőség - A coachinggal segítés folyamata
Mindennapjainkban számos nehézséggel találjuk szembe magunkat, s ezek megoldása érdekében hozunk meg döntéseket. Vannak azonban olyan nehézségeink, melyek a meghozott döntés, döntések ellenére sem oldódnak meg, az elakadás így ezen az életterületen tartósan fennáll. Ebben az esetben lehetőséget kínálok a coaching technikájával a problémák feltárására, a feltárt problémák közül az adott nehézséget okozó gyökérprobléma megtalálására, s ezt elfogadva ebből elérendő reális cél meghatározására, majd a kitűzött cél érdekében szükséges lépések megtervezésére. Természetesen a coaching egy folyamat a coach-tanácsadó és a kliens között, mely során a lépések során elvégzendő feladatok kitűzésében és kontrollálásában is számíthatsz rám, hogy az adott helyzetfeltárást követő megértéseid biztosan kísérjék önfejlesztő folyamatodat, és a kitűzött cél eléréséig is folyamatosan tisztuljon a kép, legyenek sikerélményeid, illetve oldódjon a probléma.

 

IMG_3272_edited.jpg

A life coaching az egészséges, intelligens, igényes embereknek segít az egyéni, illetőleg párkapcsolati - életvezetési – nehézségek, elakadások, konfliktusok megoldásában, a személyes célok elérésében, a rendelkezésre álló erőforrások, lehetőségek feltárásában és jobb kihasználásában, személyes fejlesztéssel. A pozitív érzelmekre és a belső erősségekre helyezzük a fókuszt, törekszünk a többnézőpontúság megvalósulására. Egy megfelelő coaching-folyamat összpontosítható stresszkezelésre is, akár belső – rossz meglátások, negatív hiedelmek -, akár külső okai vannak. Emellett közvetett módon is csökkentheti a stresszt, ebben az esetben a kliens különféle, a stresszel nem közvetlenül összefüggő okok miatt fordul a coach-hoz, mint pl. az élet jobb szervezése, időbeosztás javítása, személyes hatékonyság növelésének vágya, egyéni fejlődési célok, konfliktusok rendezésének, kommunikációs készség fejlesztésének igénye. Miközben a kliens fejlődik a coaching során eredetileg kijelölt területeken, indirekt módon a rá nehezedő stressz és nyomás is csöken. A coaching használható mind egyéni, mind párkapcsolati vagy családi szinten az említett problémák megoldására, de gyakran munkahelyen történő elakadások, munkahelyváltással kapcsolatos döntéshelyzetek esetén is tudtunk már segíteni.
A business coaching az egyén fejlesztésén keresztül az üzleti célok elérésére fókuszál. Éppen ezért a fókusz megválasztásánál azt tartjuk szem előtt, melyik kérdés megoldása bír a legnagyobb eredménnyel a kiemelkedő üzleti eredmény eléréséhez. Szervezetműködési kérdések, szervezetfejlesztés, stresszkezelés, konfliktuskezelés, tárgyalási eredményesség növelése, mediációs technikák, sikeres vezetői modellek, döntési modellek, motiváció, hatalom és delegálás, időgazdálkodás, célkitűzés és célkövetés, team- és csoportcoaching, projektmenedzsment támogatása coaching eszközökkel, érzelmi és szociális intelligencia, munka/magánélet egyensúly problémák megoldása is előtérbe kerülhet az önismeret és önfejlesztés, mint fő célkitűzés mellett.

Ha bármi kérdésed felmerül, írj nyugodtan, illetve szeretettel várlak, hogy együtt jussunk a megoldáshoz!

bottom of page